Friday, November 03, 2006

Birinci Yemek Etkinligi Tarifler..

Havuclu Kek


Patatesli Kanepeler





Firin Mucver


Malzemeler

6 adet kabak (rendelenmis)

4 sogan (rendelenmis)

8-10 yumurta

Yettigi kadar un

Maydanoz, dereoru (birer demet)

Yarim kalip beyaz peynir ya da 200 gr kasar rendesi

1 cay bardagi sivi yag

2 cay kasigi kabartma tozu

Tuz, karabiber, pulbiber

Corekotu


Yapilisi

Corekotu, kabak ve bir yumurtanin sarisi disindaki tum malzemeler bir kapta karistirilir. En son kabaklar suyu suzulerek karisima eklenir. Yaglanmis tepsiye karisim bosaltilir. Ustune yumurtanin sarisi surulur ve corekotu serpilir. 180 derecede pisirilir.


Mercimekli Kofte

Malzemeler

2 su bardagi mercimek

1.5 su bardagi ince bulgur

3-4 bardak su

3-4 adet sogan

1.5 cay bardagi siviyag

1 corba kasigi salca

3-4 adet kuru sogan

Maydanoz, dereotu (yarimsar demet)

2 cay kasigi tuz

1 cay kasigi karabiber

Kimyon, kirmizibiber

Servis icin: marul yapraklari, limon


Yapilisi

Mercimekler su ile birlikte haslanir, icine yikanmis bulgur konulur. Kapak kapali sekilde sismesi icin beklenir. (ocagin altini kapatiyoruz bulguru ekledikten sonra). Tavaya yag alinir, soganlar ve salca kavrulur. Baharatlar eklenir. Sismis bulgur ve mercimekle yagli sogan iyice karistirilir. En son ince dogranmis yesillikler eklenir. Kofte sekli verilip marul yapraklari ile servis edilir.

Afiyet olsun.

No comments: